Mentenanta cladiri

Descrierea serviciului de mentenanta

Departamentul de mentenanta reprezinta totalitatea activitatilor tehnice si organizatorice intreprinse cu scopul de a mentine sau de a restabili buna functionare a sistemului.

Mentenanta cladiri

 

Serviciul de mentenanţă are ca scop functionarea optima a instalatiilor cladirii prin intretinere preventiva, predictiva si corectiva. Aceste actiuni duc la marirea fiabilitatii si a performantelor cladirii si la scaderea disfunctionalitatilor.

 

Avantajele pe care acest serviciu le ofera sunt atat legate de reducerea costurilor cu intretinerea, prin prevenirea situatiilor de avarie si mentinerea in parametrii optimi a instalatiilor, reducecerea costurilor pentru utilitati cat si siguranta proprietatii, controlul si eliminarea problemelor de intretinere.

 

Un alt avantaj al acestui tip de serviciu este managementul mentenantei prin utilizare de soft specializat in calculul parametrilor functionali optimi pentru volumul cladirii, anotimp si numar de ocupanti ai cladirii, functionarea instalatiilor in conformitate cu legile si reglementarile romane si ale Uniunii Europene; Servicii profesionale, de calitate, efectuate de catre personal specializat si garantarea servicilor.

 

De asemenea se evita disconfortul creat de situatii limita si cautari de moment a unui prestator de servicii in instalatii. Mentenanţa preventiva are un plan de actiuni urmarind prevenirea avariilor echipamentelor, proiectat sa asigure si sa mentina buna functionare a acestora, prin inlocuirea componentelor uzate inaintea defectarii lor.

 

Tipuri de mentenanta

Mentenanta cladiri

Mentenanta cladiriMentenanţa preventiva presupune controale periodice, revizii la intervale stabilite de normative sau producatori, schimburi de materiale consumabile, lubrifiere etc.

 

Mentenanta cladiriMentenanţa predictiva contribuie la determinarea precisa a actiunilor de intretinere. Aceasta are ca efect importante reduceri ale costurilor, prin detectarea eventualelor disfuntionalitati, deoarece se desfasoara in perioada functionarii echipamentelor.

 

Mentenanta cladiriMentenanţa corectiva se impune pentru remedierea imediata a unei defectiuni, aparuta accidental. Principalele activitati constau in repararea, sau inlocuirea pieselor defecte.

   

  Serviciul de mentenanta cuprinde:

  Mentenanta cladiriinstalatii sanitare,

  Mentenanta cladiriinstalatii de incalzie,

  Mentenanta cladiriinstalatii de ventilare si climatizare,

  Mentenanta cladiriinstalatii de stingere incendiu.

  Mentenanta cladiriinterventii de urgenta 24h/24h,

  Mentenanta cladirirenovari si igienizari;

  Mentenanta cladirirestaurare cladiri cu pastrare specific.

   

  Avantaje mentenanta

  Mentenanta cladiriReducerea costurilor cu intretinerea, prin prevenirea situatiilor de avarie si mentinerea in parametrii optimi a instalatiilor

 • Mentenanta cladiriReducerea costurilor pentru utilitati (apa, gaze, energie electrica) prin reglarea instalatiilor si eliminarea pierderilor
 • Mentenanta cladiriProgram de mentenanta definit pentru fiecare tip de instalatie
 • Mentenanta cladiriSiguranta proprietatii, controlul si eliminarea rapida a problemelor de intretinere, fara disconfortul creat de situatii limita si cautari de moment a unui prestator de servicii in instalatii.
 • Mentenanta cladiriUtilizarea performantelor cladirii (siguranta, confort, eficienta consumurilor) la parametrii proiectati prin monitorizare, verificari, masuratori, reglarea instalatiilor si echipamentelor
 • Mentenanta cladiriIntretinerea si monitorizarea instalatiilor in constructii in conformitate cu legile si reglementarile romane si ale Uniunii Europene;
 • Mentenanta cladiriServicii profesionale, de calitate, efectuate de catre personal specializat;

© 2011 HD Facility

 

LiveZilla Live Chat Software